Sosyal Medya

Dünya

Avusturya'dan AB’ye küstah 'Türkiye' çağrısı

Avusturya Başbakanı Christian Kern, AB'ye Türkiye yasağı çağrısında bulundu.



Avusturya Başbakanı Christian Kern Welt am Sonntag gazetesine verdiği röpartajda Türkiye ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu.

Ankara ile Berlin arasında yaşanan krize dahil olan Avusturya Başbakanı, Avrupa Birliği'ne küstah bir çağrıda bulunarak, Türkiye'den referandum kampanyası için gelecek politikalara Avrupa Birliği ölçeğinde bir yasak getirilmesini istedi.

Kern bununla da kalmadı...

 AB’ye Türkiye ile üyelik görüşmelerini sonlandırma çaÄŸrısında da bulundu. Ãœstelik Ankara’ya  AB ile varılan mülteci anlaÅŸması kapsamında 2020 yılına kadar yapılacak 4,5 milyar dolar yardımın iptal edilmesini istedi.

Kern, AB üyeliÄŸi "hayali" olmadan Türkiye ile iliÅŸkilerin yeniden ÅŸekillendirilmesi gerektiÄŸini ifade etti. Türkiye’nin son yıllarda Avrupa’dan uzaklaÅŸtığını söyleyen Avusturya BaÅŸbakanı, “Ä°nsan hakları ve demokratik deÄŸerler çiÄŸnendi."  ifadesini kullandı.

Avusturya BaÅŸbakanı tüm bu açıklamaların üzerine Türkiye’nin aynı zamanda güvenlik, göç ve ekonomik iÅŸbirliÄŸi baÄŸlamında önemli bir ortak olduÄŸunu, Ankara’nın AB ile varılan göçmen anlaÅŸmasının yükümlülüklerine uyduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.